10 maj 2012

Kaffe och vitkålscarbonara

I eftermiddag träffade jag Jenny på kaffe i Battersea. Vi möttes upp halv fem och plötsligt var klockan sju och servitören informerade oss om att de skulle stänga. Ibland rusar verkligen tiden iväg.

När jag kom hem så bakade jag snabbt två satser linfröbröd och slukade lika snabbt två rutor med massor av pålägg; leverkorv, gurka och paprika på den ena och Oltermanni-ost, älgsalami, gurka och paprika på den andra så nu är jag verkligen mätt.

Idag gjorde jag en fantastiskt god Carbonara till lunch, med strimlad vitkål istället för pasta. Den var hur krämig som helst. Jag hittade receptet på den här inspirerande LCHF-matbloggen. Steve tyckte den var lika god han. Den här rätten kommer jag absolut att göra igen. Ni hittar också receptet under bilden

VITKÅLSCARBONARA 

2 pers

Vitkål, lagom till två personer
1 paket bacon
2,5 dl vispgrädde
2 ägg
0,5 dl riven parmesanost
Salt och svartpeppar

Strimla och knaperstek baconet. Lägg baconet på ett hushållspapper för att rinna av. Strimla vitkålen fint och stek den mjuk. Vispa ihop grädden, äggen och parmesanen i en bunke. Ha i baconet i stekpannan tillsammans med vitkålen, ta av från värmen och häll på äggblandningen. Rör ordentligt tills såsen tjocknar, värm försiktigt igen om det behövs för att såsen ska tjockna. Ha eventuellt i lite salt (tänk på att både baconen och parmesanen är salta). Lägg upp på tallrikar och "carbonera", det vill säga ha på svartpeppar.

1 kommentar:

  1. Vad kul att du gillade den, det är en stor favorit här hemma som vi äter ofta. :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...